Jaarverslag 2013

Ervaringen uit de praktijk

2013 was een druk jaar. Op 1 januari trad de Wet herziening gerechtelijke kaart (HGK) in werking. Ook galmde het manifest van december 2012 nog na. Ondertussen ging het dagelijkse werk natuurlijk gewoon door.

‘‘Mensen moeten aan elkaar wennen’’

Met de herziening van de gerechtelijke kaart zijn verschillende gerechten met een lange historie samengevoegd. De cultuurverschillen zijn merkbaar en moeten worden overbrugd. Ook bij de oude rechtbanken in Alkmaar en Haarlem. Communicatieadviseur Renée Nolen van de rechtbank Noord-Holland: “In Alkmaar werkten voor de fusie circa 250 mensen en in Haarlem 550, en daar tel ik Zaandam, Hoorn en Schiphol bij op. Alkmaar was kleinschaliger en de lijnen waren korter. Daar liep je de president dagelijks in de gang of in het bedrijfsrestaurant tegen het lijf. In de ogen van de Alkmaarders ging het er in het grotere Haarlem bureaucratisch aan toe. Aan de langere lijnen heeft men moeten wennen. Ik denk dat medewerkers in Alkmaar in het begin ook wel een beetje het gevoel hadden dat ze erbij hingen. Wat we dan doen, is het contact opzoeken. In het begin van de fusie besloten we daarom om ons gezicht in Alkmaar te laten zien.

Eén van ons vieren was daar twee keer in de week. Maar dat bleek inefficiënt. Alle telefoontjes komen in Haarlem binnen. En het is zo dat je op één locatie veel sneller met elkaar kunt schakelen, essentieel op onze afdeling. Maar natuurlijk zijn wij in Alkmaar van de partij als onze inzet daar nodig is. Bij de voorlichting werkten we al met verschillende locaties. Wij zitten in De Appelaar in Haarlem, maar in de stad zijn nog twee locaties. Dus ik was gewend om met verschillende plekken te werken. Het toverwoord is dat je je aanpast. Dat geldt niet alleen voor de communicatiemedewerkers, maar voor alle collega’s. Voordeel is dat men zich realiseert dat de samenvoeging van de rechtbanken onvermijdelijk en gewoon goed was. Je bent veel minder kwetsbaar. Twee kunnen meer dan één. Je kunt mensen flexibeler inzetten. Rechters en griffiers in Haarlem springen bij in Alkmaar, en vice versa. Daarmee is vorig jaar een begin gemaakt en dat gebeurt in 2014 nog meer. De fusie maakt flexibiliteit mogelijk, maar die flexibiliteit moet ook in de medewerkers zitten. Niet iedereen is even flexibel. Dat heeft niets met leeftijd te maken. Het kunnen persoonlijke omstandigheden zijn. Het zal nog wel een paar jaar duren voordat de twee culturen van Alkmaar en Haarlem helemaal één cultuur zijn. Mensen moeten aan elkaar wennen en met elkaar samenwerken. En de fysieke afstand? Die overbruggen we door veel te bellen.”

Renée Nolen

Renée Nolen

‘‘Mensen moeten aan elkaar wennen’’